Olanda în criză politică. Guvernul a căzut din cauza divergențelor din coaliție privind politica de azil. Mark Rutte și-a depus demisia

Guvernul de coaliţie al premierului olandez Mark Rutte a căzut după negocieri furtunoase între cele patru partide aflate la putere din cauza disputelor legate de politica primirea refugiaţilor, au transmis media naţionale, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„Guvernul nu a reuşit să ajungă la un acord asupra măsurilor ce trebuie luate cu privire la limitarea afluxului de solicitanţi de azil. Aceasta este ceea ce a raportat la Haga”, scrie pe site-ul său radio-televiziunea publică olandeză NOS. „Acesta este astfel sfârşitul guvernului Rutte IV”, adaugă aceasta.

Premierul Mark Rutte va trimite regelui Țărilor de Jos demisia Cabinetului său după ce a eşuat să se înţeleagă asupra măsurilor vizând limitarea imigraţiei, a relatat vineri agenţia de presă locală ANP, citată de Reuters.

El a anunțat demisia guvernului său de coaliţie, evocând diferenduri „insurmontabile” după negocierile aprinse dintre cele patru partide la putere cu privire la politica de primire a refugiaţilor, scrie AFP.

„În această seară, am ajuns, din păcate, la concluzia că disputele sunt insurmontabile. Din acest motiv, în curând îi voi prezenta regelui demisia mea în numele întregului Guvern”, a declarat Mark Rutte în cadrul unei conferinţe de presă.

sursa economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *