Oficialii de la Kiev vor vizita locul exploziei din Polonia, spune Zelenski

zelenski

Oficialii ucraineni se vor deplasa la locul exploziei unei rachete în estul Poloniei, deoarece Kievul dorește să facă parte din ancheta privind incidentul, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu pentru Bloomberg.

Zelenski a declarat că nu va exista pace decât dacă întregul teritoriu al Ucrainei va fi restituit, adăugând că încheierea războiului depinde de „voința politică” a Rusiei.

Un acord de export de cereale din Marea Neagră va fi prelungit cu 120 de zile, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii Oleksandr Kubrakov într-o postare pe Twitter. El a numit această măsură „un alt pas important în lupta globală împotriva crizei alimentare”.

Președintele Joe Biden a declarat că dovezile nu susțin afirmația anterioară a lui Zelenski potrivit căreia Rusia a tras racheta care a aterizat în Polonia, în timp ce SUA și aliații continuă să detensioneze incidentul. Explozia care a ucis două persoane a pus apărarea aeriană a Ucrainei în centrul atenției, în timp ce aliații Kievului se confruntă cu o presiune tot mai mare pentru a livra mai multe arme antiaeriene.