Oficiali israelieni: „Acesta este 11 septembrie al nostru!”

În ultimele ore, doi membri de rang înalt ai armatei israeliene au comparat atacurile de sâmbata cu atacurile din 11 septembrie 2001 asupra SUA. „Acesta este 11 septembrie al nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt, maiorul Nir Dinar. „Ne-au prins”. Locotenent-colonelul Jonathan Conricus a comparat, de asemenea, atacurile din Hamas cu atacurile majore din America.

„Acest lucru ar putea fi un 9/11 și și un Pearl Harbor înfășurat într-unul singur”, a spus el.

„Este, de departe, cea mai rea zi din istoria Israelului. Niciodată nu au mai fost uciși atât de mulți israelieni de un singur lucru, darămite de activitatea inamicului într-o singură zi.”

Tacticile de securitate ale Israelului „s-au prăbușit total” sâmbătă, spune un fost șef al unuia dintre serviciile lor de informații.

Danny Yatom, fostul șef al agenției de spionaj Mossad și politician din partea partidului de opoziție al Partidului Muncii din Israel, spune că „totul a mers prost” și că „nimeni nu a avut habar” sâmbătă, când Hamas a atacat Israelul din Gaza.

El a declarat în cadrul emisiunii Today că al doilea nivel de apărare al Israelului a fost insuficient pentru a opri atacurile, amintind de modul în care Israelul a fost prins pe picior greșit la aproape „50 de ani și o zi” de la Războiul de Yom Kippur, când o coaliție de state arabe a invadat.

„Cantitatea de forțe a fost prea mică – și acest lucru se datorează în principal eșecului serviciilor de informații care au spus că, deși am asistat la multe exerciții ale Hamas, aceștia nu au nicio intenție de a ataca Israelul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *