Oficial rus despre destabilizarea Moldovei: „Suntem convinși că niciunul dintre oamenii sănătoși la cap din Moldova nu a crezut acest fals!”

zakharova

Rusia a anuntat ca rămâne deschisă unei cooperări constructive cu Moldova după formarea unui nou guvern dar cursul Chișinăului față de Moscova este puțin probabil să se schimbe. Acest lucru se precizează în comentariile reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, citata de Tass.

„Dacă te uiți la noua componență a Cabinetului de Miniștri al Republicii Moldova, devine clar că modificările din acesta sunt mai degrabă cosmetice. Din cei 15 membri ai săi, 11 și-au păstrat funcțiile. Prin urmare, din păcate, cursul Chișinăului față de Rusia este puțin probabil să se schimbe”, a spus Zakharova.

Aceasta a subliniat ca procesul de formare a unui nou guvern în Moldova a fost însoțit de injectarea cu retorică anti-rusă de la Chișinău. „Am urmărit îndeaproape formarea noului guvern al Republicii Moldova. Am fost atenți la faptul că acest proces a fost însoțit de o intensificare fără precedent a retoricii anti-ruse de către Chișinău, bazat pe informații nefondate despre un anumit plan rus de destabilizare, situația din țară fiind primită de la Kiev. Suntem convinși că niciunul dintre oamenii sănătoși la cap din Moldova nu a crezut acest fals”, a adăugat reprezentantul departamentului diplomatic rus.

Maria Zakharova a adaugat ca Occidentul impinge Moldova pe calea Ucrainei si tarilor baltice. „Se aplică aceleași modele: interzicerea mass-mediei inacceptabile, persecuția oponenților politici, limitarea sferei de utilizare a limbii ruse, încercările de a falsifica istoria noastră comună, limitarea artificială a contactelor politice, comerciale, economice și umanitare cu Rusia, îndepărtarea de la un statut neutru, care este o garanție a suveranității, stabilității și securității republicii. Un astfel de curs politic al autorităților moldovenești nu corespunde intereselor popoarelor noastre”, a adaugat Maria Zakharova.