Oficial, Romania a importat 99.000 tone de cereale ucrainene

Oficial, Romania a importat 99.000 tone de cereale ucrainene. Potrivit Autoritatii Vamale Romane, anul acesta niciun bob de grau al vecinilor nu a ramas pe teritoriul tarii.

Oficial, Romania a importat 99.000 tone de cereale ucrainene

Desi fermierii romani sustin in continuare ca graul ucrainean ramane in tara noastra desi ar trebui doar sa tranziteze teritoriul, Autoritatea Vamala Romana a anuntat ca in acest an, nu au fost efectuate operațiuni de punere în liberă circulație de grâu și porumb, de origine Ucraina, care fac obiectul restricțiilor stabilite.

CITESTE SI: Scandal după ce doi suceveni au oprit un camion care transporta cereale din Ucraina. Acesta nu avea sigiliul pus

„În perioada 1 ianuarie – 15 februarie 2024 nu au fost efectuate operațiuni de punere în liberă circulație de grâu și porumb, de origine Ucraina, care fac obiectul restricțiilor stabilite prin O.U.G. nr. 84/2023, cu modificări și completări”, a anuntat Autoritatea Vamala Romana.

Potrivit autoritatilor, peste 440.000 tone de grau si 300.000 tone de porumb au trecut anul acesta prin Romania. In ultimele 7 luni ale anului trecut, au fost plasate in regim vamal de tranzit peste 980.000 tone de grau si 18.000 tone de porumb.

In privinta importurilor, au fost puse in libera circulatie 99.000 tone de cereale, grau si porumb, inclusiv pentru insamantare.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *