Oficial! Maine se suspenda cursurile in toate scolile din judetul Iasi

In urma solicitarii ISJ Iasi, cursurile de maine din toate scolile judetului Iasi se suspenda. Decizia a fost luată în această seară de către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași întruniți într-o ședință extraordinară. Județul Iași se află sub avertizare Cod Galben de ninsori și viscol din data de 7 ianuarie, ora 18, până în data de 9 ianuarie, ora 10.

”Astăzi au fost probleme mari atât în mediul urban, în municipiul Iași, dar și pe drumurile din județ. Din păcate, meteorologii ne-au anunțat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită. În plus, temperaturile vor scădea și mai mult. Urmează o perioadă geroasă. Am văzut ce s-a întâmplat astăzi când orașul a fost paralizat în multe momente. Dacă pe străzile principale se circula cu greu, pe arterele secundare era aproape imposibil. Și în județ au fost probleme, fiind afectate foarte multe persoane care fac naveta, inclusiv cadre didactice. De altfel, am discutat astăzi și cu reprezentanții sindicatelor din învățământ și mi-au confirmat problemele cauzate de zăpadă și viscol. Siguranța cetățenilor trebuie să primeze, iar în acest moment nici reprezentanții Primăriei Iași și nici cei ai Consiliului Județean nu pot garanta că marți se va putea circula în siguranță, că elevii nu vor îngheța prin stații sau în mijloace de transport blocate în zăpadă. De aceea, s-a luat decizia ca școlile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unități de învățământ”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

„Având în vedere condiţiile meteo severe cu care ne confruntăm, precum şi dificultăţile întâmpinate în trafic atât în Municipiul Iaṣi, cât şi în județ, am solicitat, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit în această seară, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învățământ din județul Iaşi, pentru ziua de mâine, cu recuperare într-un program stabilit de CA. A fost adoptată această hotărăre. Revenim în ṣcoli începând de miercuri, 10 ianuarie”, a precizat Luciana Antoci, Inspector Scolar General Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *