OFICIAL: Comuna Ciurea intră în carantină

Conform Hotărârii CJSU Iași 100/ 28.11.2020, începând cu 29.11.2020, ora 00.00, în satele Ciurea și parțial Lunca Cetățuii, se instituie măsura de carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile.

Ciurea a ajuns în ultimele 14 zile la o incidență de 8.28 la mia de locuitori.

”La ora 12:30 a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care s-a luat act de analiza epidemiologică realizată de Direcția de Sănătate Publică și de măsura de carantinare zonală înaintată de această instituție, avizată de Institutul Național de Sănătate Publică. Concret, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în conformitate cu procedurile legale, a înaintat propunerea către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, în vederea emiterii Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 29.11.2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, pe un perimetru din comuna Ciurea, respectiv satele aparținătoare Ciurea și Lunca Cetățuii (zona Zanea). Hotărârea adoptată astăzi de CJSU poartă numărul 100. Carantina se aplică după publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului Comandantului Acțiunii. Principala măsură privește instituirea de filtre pe căile de comunicații și în interiorul localităților pentru limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei reguli și interzicerea sau limitarea unor categorii de activăți. Deplasarea în afara locuinței și în afara perimetrului supus carantinei va putea fi făcută doar pentru motive justificate precum: scop profesional, asistență medicală, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități și a copiilor, achiziționarea unor produse etc. Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, după caz, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere.”, a transmis prefectul Marian Grigoraș.

De asemenea, la Valea Lupului rata de infectare a ajuns la 7.74 in timp ce Miroslava este la 7.23. Alte doua comune de langa Iasi au depasi incidenta de 6.00. Mai exact, Letcani are 6.72 cazuri la mia de locuitori iar Aroneanu 6.14.

Rediu si Holboca au ajuns la 5.35 respectiv 5.34. Curios, Barnova are rata de infectare 0 in timp ce la Popricani a scazut la 2.45.