Oferta turistică a Iaşului, prezentată la Bruxelles

La Bruxelles s-a desfășurat evenimentul „Ziua porților deschise”, manifestare la care a participat și municipalitatea ieșeană. În cadrul evenimentului, marile instituții europene au oferit publicului larg și organizațiilor posibilitatea de a le vizita și de a descoperi modul în care instituțiile europene ne influențează viața.

Tema centrală a fost alegerea viitorului Europei, cu trimitere directă către alegerile pentru Parlamentul Eurpean, ce se vor desfășura pe 23 – 26 mai 2019.  Municipiul Iași a fost prezent la eveniment prin amenajarea unui stand interactiv ce a oferit posibilitatea miilor de vizitatori să afle lucruri inedite despre oraș și regiune.

Standul a fost amenajat la Comitetul Regiunilor (Cor) în clădirea Jacques Delors din Bruxelles. Vizitatorii au participat la activități precum completarea a trei quiz-uri despre relația dintre Iași și Uniunea Europeană, precum și despre prezența Iașului în Europa.

De asemenea, s-au degustat vinuri din mai multe podgorii din regiunea Moldovei. Experiența a fost completată de interacțiunea cu asociația Civica, una dintre cele mai active din sectorul public, precum și de prezența firmei Iqmator ce a contribuit la succesul activității prin implicarea în buna funcționare a aplicațiilor. « Estimăm ca standul Iașului a fost vizitat de câteva mii de persoane, unele dintre ele au făcut  cunoștință cu această ocazie cu orașul, altele fiind vechi prieteni pentru care reîntâlnirea a fost extrem de apreciată », a declarat Anca Zota, şefa Biroului Cooperare şi Turism din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.