Oamenii cheie din jurul lui Dumitru Buzatu

In timp ce fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu se afla in arest dupa ce a fost prins ca a primit o mita de 1,25 de milioane de lei la sfarsitul saptamanii trecute, apar noi detalii din ancheta. Povestea devine tot mai complicata, iar Emil Savin, cel care l-ar fi denuntat, a oferit noi amanunte.

Buzatu a fost prins, vineri, de DNA cu o geantă în portbagajul mașinii, în care se aflau 1,25 milioane de lei în hârtii de 500 de lei, marcați în prealabil de oamenii legii. Banii i-au fost dați lui Dumitru Buzatu de Emil Savin, ca si comision pentru plata unor facturi pentru lucrari la drumul strategic din judetul Vaslui. Emil Savin, omul de afaceri care i-a dat mită peste un milion de lei preşedintelui CJ Vaslui, spune că nu el l-a denunţat şi nu au fost prieteni niciodată desi cunoscutii il contrazic. Pe înregistrări, Dumitru Buzatu îi mulţumeşte pentru bani şi îi mărturiseşte că milionul vine la fix, că era „pe drojdie”.

Emil Savin, om de afaceri

De atunci a intrat in ascultare si dupa a iesit toata panarama asta. Eu nu l-am denuntat pe Buzatu, nu am denuntat pe nimeni. Am denuntat pe domnul expert si apoi a cazut in interceptarile astea care sunt date de domnii procurori.” a spus intr-un interviu pentru postul de televiziune Antena3

Al treilea personaj – Dragoş Cazacu este actualul director la Protecţia Copilului Vaslui si se afla si el la pescuit in ziua in care a avut loc flagrantul.

Dragos Cazacu, directorul DGASPC Vaslui

Nu e un moment confortabil. As incepe cu dimineata in care am plecat efectiv la o partida de pescuit. Aveam intentia sa-mi iau si propriul meu copil. Bine ca nu l-am luat pentru ca era o experienta traumatizanta pentru el, cum a fost si pentru mine. Nu este placul sa fii intr-o astfel de situatie intr-o zi de concediu.

Am pescuit, acesta fiind si singurul motiv pentru care ma aflam acolo in acea zi.

-Cu cine erati?

-Cu domnul Buruiana, fostul director economic. Eram in ziua mea de concendiu pe care mi-am luat-o cu o zi inainte.

-Stiati ca trebuie sa vina si domnul Buzatu acolo?

-Da, am auzit ca trebuie sa vina si domnul Buzatu

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei va emite ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, dacă vor fi îndeplinite condiţiile.

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui

Imediat ce primim de la Tribunalul Vaslui ordinul de arestare avem 48 de ore sa emitem acest ordin dupa care sunt 48 de ore pentru comunicarea acestui ordin. Atunci cand judecam gospodaria unui cetatean, judecam dupa realizarile sau dupa problemele care sunt constatate. Activitatea unei societati este judecata dupa manager asadar daca el este foarte bun, bineinteles ca si societatea functioneaza. Si daca extrapolam ajungem la concluzia pe care ati enuntat-o.

Dumitru Buzatu vrea sa fie lăsat în libertate. Avocații care îl reprezintă au contestat măsura arestului preventiv, iar judecătorii de la Curtea de Apel Iași urmează să analizeze aceasta contestație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *