Oameni cu un picior sau în scaun cu rotile, la coadă de cu noapte, pentru un pachet de ajutoare de la stat

62318394

O coadă a sărăciei și a umilinței s-a întins pe câteva sute de metri, încă de joi noapte, la Galați. Angajații primăriei trebuie să împartă 1.270 de pachete cu ajutoare de la Uniunea Europeană la aproximativ 7.000 de persoane cu handicap.  

Știind că alimentele nu vor ajunge la toată lumea, beneficiarii s-au așezat la rând cu noaptea în cap. Obosiți și nervoși, oamenii și-au pierdut ușor răbdarea și și-au aruncat vorbe grele.

Oamenii veniți cu noaptea în cap, și-au vărsat amarul mai întâi pe polițiștii locali trimiși să asigure ordinea. Supărați că unele persoane cu handicap au avut prioritate la coadă, cei ajunși la capătul răbdării au făcut scandal.

Ca să prindă un pachet cu ajutoare alimentare destinate persoanelor cu handicap de gradele 1 și 2, încă din zori, mai bine de o mie de oameni s-au adunat într-o parcare.

Pentru municipiul Galați au fost alocate aproape 3.200 de cutii, iar prioritate au avut persoanele care primesc venit minim garantat sau alocație de susținere, care au ridicat produsele în decembrie.

Conform procedurilor, pachetele rămase trebuie să fie împărțite acum la 7.000 de persoane cu handicap, câte sunt în evidențele autorităților.

Fiecare pachet conține făină, mălai, paste, ulei, conserve, cântărește 25 de kilograme și valorează aproximativ 200 de lei.