O zi libera pentru autorecenzarea online

calculator

Romanii care participa in prima faza a recensamantului populatiei si locuintelor vor primi o zi libera platita indiferent de sectorul in care activeaza. Autorecenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic pana pe data de 15 mai accesand platforma www.recensamantromania.ro.

Dupa acea data, recenzorii vor merge pe teren sa colecteze fizic date despre populatie. Acesta este cel de-al 13-lea Recensământ al Populației și Locuințelor din istoria țării și primul organizat integral în format digital.

Doina Para – Director Executiv Directia Judeteana de Statistica Iasi:Este singura operatiune care produce o data la 10 ani numararea populatiei rezidente de pe teritoriul tarii si cele mai mici subteritorii geografice ale sale impreuna cu un numar selectat de caracteristici, demografice si socio economice. Pe de alta parte culegem date despre stocul de locuinte si conditiile de locuit ale populatiei. Fac obiectul recenzarii toate persoanele fizice, toata populatia cu cetatatenie romana, straina sau fara cetatenie dar cu resedinta obisnuita pe teritoriul Romaniei. Persoanele care se recenzeaza primesc o zi libera primesc o zi libera platita indifferent ca sunt salariati in sectorul bugetar sau privat„.