O zi istorica pentru Iasi. Papa Francisc: „Romania e Gradina Maicii Domnului!”

papa francisc1

150.000 oameni au venit la intalnirea cu Suveranul Pontif. Din papamobil, acesta i-a salutat cu caldura pe oameni de la aeroport si pana pe Bulevardul Stefan cel Mare.

Papa Francisc a binecuvantat sute de batrani si bolnavi iar apoi i-a salutat pe cei din multime inainte sa urce pe scena amplasata in fata Palatului Culturii. Dupa ce a ascultat cateva povesti de viata ale lui Elisabeta si Ioan sau a unui tanar student la Informatica, Sanctitatea Sa a facut un apel la pace, dragoste si credinta.

”România e Grădina Maicii Domnului și am putut să-mi dau seama de acest lucru în cursul acestei vizite. Pentru că ea e mama care cultivă visele fiului, care îi construiește speranțele, care îi aduce bucuria în casă. O mamă tandră și concretă, care are grijă de noi! Voi sunteți comunitatea vie și înfloritoare și plină de speranță, pe care o putem dărui mamei. Ei, mamei, îi dedicăm  viitorul tinerilor, viitorul familiei, viitorul bisericii”, a spus Papa Francisc.

In ciuda celor 82 ani, Papa Francisc a salutat din papamobil multimea inainte de plecare, desi in protocol acesta urma sa urce direct in masina care trebuia sa-l duca la aeroport.

Una peste alta, vizita lui Papa Francisc poate fi considerat cel mai important eveniment din ultimul secol pentru Iasi.