O vasluianca a fost decorata de Regele Spaniei

miahelaaaa

Vineri, regele Spaniei a decorat 24 de cetățeni anonimi din toată Spania a căror activitate a avut un rol special de la izbucnirea pandemiei. Printre aceștia, se numără și Alice Mihaela Cozma, o femeie de 32 de ani din comuna Fălciu, județul Vaslui.

Alice Mihaela Cozma este voluntar la Crucea Roșie spaniolă, unde a lucrat inclusiv ca șofer de ambulanță. În prezent, aceasta este angajată la o farmacie. Regele Felipe VI i-a acordat medalia Ordinului Meritului Civil, cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a domniei sale într-o ceremonie desfășurată în Palat Real din Madrid.

Povestea tinerei este una impresionantă. La 19 ani a rămas fără mamă și a fost nevoită să plece în Spania, unde și-a deschis propriul bar, afacere pe care a condus-o timp de 8 ani. În această perioadă, Mihaela a învățat și a obținut permisul pentru toate categoriile de vehicole. A moștenit pasiunea condusului de la tatăl ei, care conduce mașini de mare tonaj. A aflat despre activitatea de voluntariat la Crucea Roșie spaniolă și s-a înscris la cursurile de transport medical auxiliar. A fost voluntar pentru Crucea Roșie, apoi, timp de 3 ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros. În timpul pandemiei, Mihaela a continuat ca șofer voluntar pe ambulanță.