O ucraineanca s-a specializat in Iasi la furturile de portofele

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt fata de o ucraineanca, recunoscută la nivelul Poliției Române, aceasta având preocupări infracționale pe linia furturilor din genți și buzunare.

Femeia a mai fost cercetată și trimisă în judecată de către polițiștii din cadrul DGPMB, IPJ Buzău și IPJ Brașov dar și alte unități de poliție din țară.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat următoarele:

– în ziua de 20.06.2023, în jurul orelor 10:21, în timp ce se afla în zona Pieței Nicolina, profitând de neatenția persoanei vătămate M. C., inculpata M.S. i-a sustras acesteia, din interiorul genții de culoare roz pe care o purta pe umărul drept, portofelul de culoare roz cu dimensiunea de 20×10 cm ce conținea suma de 115 lei, două carduri bancare, un abonament C.T.P., actul de identitate și cardul de sănătate, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 200 lei;

– în ziua de 14.06.2023, în jurul orelor 10:30, inculpata M.S., profitând de neatenția persoanei vătămate O. A., în timp ce se afla în incinta magazinului Diana Shopping din Mun. Iași, str. Olt, jud. Iași, i-au sustras, din interiorul genții pe care o purta pe brațul stâng, portofelul ce conținea suma de 1000 lei, 4 carduri bancare și cartea de identitate, cauzându-I un prejudiciu total în cuantum de 1200 lei.

– în ziua de 23.08.2023, în intervalul  orar 15:15-15:18, în timp ce se afla în incinta magazinului DM cu punct de lucru în municipiul Iași, bdul Ștefan cel Mare și Sfânt, inculpata M.S., sub aceeași rezoluție infracțională, a încercat să sustragă bunuri aflate în interiorul genții unei persoane de gen feminine, rămasă neidentificată, iar mai apoi a profitat de neatenția persoanei vătămate D. P., și i-a sustras acesteia, din interiorul genții pe care o purta pe umăr, un portofel cu acte personale și carduri bancare, cauzându-i un prejudiciu în valoare totală de 300 lei.

– în ziua de 06.09.2023, la ora 11:59, în timp ce se afla în interiorul magaziunului Second Hand WestStore, situat în municipiul Iași, bld. Alexandru cel Bun, nr. 16, jud. Iași, inculpata M.S.  a profitat de neatenția persoanei vătămate, P.A, împrejurare în care i-a sutras acesteia din interiorul rucascului pe care îl purta în spate, un portofel ce conținea cardul de sănătate, trimiteri de la medicul de familie, medicamente respectiv suma de 500 euro și 3500 lei, fiindu-i cauzat un  prejudiciu total de aproximativ 6100 lei.

– la data de 06.09.2023, în jurul orei 13:35, în timp ce se afla în incinta magazinului Cream Outlet de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt  din municipiul Iași, inculpata M.S., profitând de neatenția persoanei vătămate D.N., i-a sustras acesteia din rucsac, portofelul în care avea acte personale și bani, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 300 lei.

 – în ziua de 06.09.2023, în intervalul orar 15:27-15:36, în timp ce se afla în incinta magazinului  Pepco din cadrul Complexului Comercial Carrefour Felicia din municipiul Iași, sub aceeași rezoluție infracțională, inculpata M.S. a încercat să sutragă bunurile aflate în interiorul rucsacului unei persoane de gen feminin, rămasă neidentificată, iar mai apoi a profitat de neatenția persoanei vătămate C.R., împrejurare în care i-a sustras acesteia, din interiorul rucsacului, portofelul ce conținea  ce conținea cardul de sănătate, cartea de identitate și suma de 350 lei, cauzându-i un prejudiciu total de circa 500 lei.

– la data de 26.09.2023, în jurul orei 14:15, în timp ce se afla în incinta standului B14 din complexul comercial Egros Shopping situat în municipiul Iași, calea Chișinăului, nr. 29, jud. Iași, inculpata M.S. a profitat de neatenția persoanei vătămate I.A., împrejurare în care i-a sustras acesteia din geantă un portofel din material textile de culoare maro ce conținea cartea de identitate, verigheta din aur cu striații pe margini și model ”x” pe toată suprafața, ce aparținea soțului acesteia și suma de 1.632 lei, cauzând un prejudiciu estimat la suma de 4.000 lei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi a dispus luarea măsurii arestului prevenitv faţă de inculpata M. S., cercetată sub aspectul comiterii a 9 infracţiuni de furt calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *