O tornadă a lovit oraşul Milano

O tornadă impresionantă a traversat vineri nord-estul oraşului Milano şi o parte din Lombardia, lăsând în urmă pagube, după o săptămână în care s-au înregistrat temperaturi sufocante, relatează presa locală.

Regiunea Lombardia a fost vizată de un cod portocaliu de vreme rea. Din Lombardia până în Veneto, au fost fenomene extreme: grindină mai mare decât portocalele, rafale de vânt la fel de rapide ca o maşină de Formula 1, pasaje subterane şi străzile ale oraşelor transformate în torenţi. Mai multe persoane au fost rănite.

Potrivit Corriere Della Sera, pompierii italieni au avut aproximativ 200 de intervenţii pentru inundaţii şi cădere de copaci. Grindina a avariat sute de maşini, potrivit News.ro.

Mai multe filmări realizate de localnici în Milano arată o coloană uriaşă de vânt care se înalţă în depărtare şi apoi se dezlănţuie peste oraş. Cerul s-a întunecat de parcă ar fi fost miezul nopţii, deşi era prânzul.

Tornada se adaugă numeroaselor fenomene climatice care au lovit Lombardia de o săptămână.

În Bergamo, rafalele de vânt au ajuns vineri la o viteză de uragan, de 200 km/h. În zona Mantua, din sudul regiunii, au fost furtuni violente cu grindină de mărimea unei portocale.

sursa stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *