O tânără, răpusă de boală la doar 18 ani

O elevă de 18 ani, din Havârna, a murit miercuri, 13 octombrie, într-un spital din Iași, din cauza unei boli autoimune. Tânăra era elevă în clasa a XII-a, la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi şi se era internată în unitatea medicală de aproximativ trei săptămâni. Aceasta era supusă unor investigații, după ce a fost la Botoşani, de unde a fost trimisă cu un plămân aproape complet afectat.

Mama copilei a postat un mesaj sfâşietor, prin care îşi ia rămas-bun de la copilul ei.

 „Puiul meu, dragostea mamei, sufletul şi inima mea. M-ai lăsat, mami, când viaţa trebuia să fie mai frumoasă. M-ai lasat când trebuia să ne bucurăm împreună de reuşita noastră. Când ai devenit adultă, când totul trebuia să fie mai frumos. Iubirea lui mami, nu am cuvinte şi nu mai am lacrimi să te plâng, puiule. Nu ştiu, boala s-a supărat pe noi sau tu, că nu ai mai vrut să rămâi lângă mine. Sufletul meu, dragostea mea, iubirea mea. Unde te-ai dus puiule?”, a fost mesajul îndurerat al părintelui.

Copila a fost internată în spital cu o zi înainte de majorat şi nu a mai fost externată, până pe data de 13 octombrie

„Ziua de 13 octombrie 2021 ne-a arătat cât de fragili suntem în fața încercărilor destinului și cât de nedrept se pot curma toate visurile și planurile noastre de viitor. Maria Ostafi, eleva noastră de clasa a XII-a, a părăsit sala de clasă pentru totdeauna, lăsându-ne înmărmuriți de durere și neputință. Colegii au așteptat-o pe Maria să-i ureze „La multi ani!”, pe 27 septembrie, când a trecut pragul maturității, dar perioada de spitalizare s-a prelungit acum în eternitate! Albastrul infinit să îți îmbrățișeze zborul și să ușureze suferința tuturor celor pe care i-ai lăsat în lumea aceasta devenită pustie!!”, este mesajul transmis de colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi.

Un mesaj tulburător a venit și din partea învățătoarei Emiliei, pe care fata a vizitat-o chiar înainte de a pleca la spital.

Draga mea, Emy…. nu am cuvinte, faptul că acum trei săptămâni ai venit la mine să mă vezi, după foarte mulți ani, mă duce cu gândul c-ai vrut să-ți iei rămas bun de la mine, copil frumos, și n-ai vrut să mă superi, spunându-mi că vei pleca…. Mă doare sufletul prea tare, am fost primul tău profesor, ți-am fost mamă pentru primii tăi ani din școală, zâmbetul tău cald în colțul gurii, cuvântul “Doamna“ spus cu bunătate, nu pot să-l uit. De ce, Doamne? De ce am ajuns să ne petrecem florile? Dumnezeu să te ia în sânul lui, să nu-ți fie frică și nici frig, nu te voi uita niciodată! Maria Ostafi Emilia, fata cu părul de foc!”, a scris învăţătoarea fetei

sursă: monitorulbt