O tânără din Suceava, laureată la Gala pentru Excelenţă Academică în Străinătate

Elena Iuliana Flocea, o tânără din Suceava, se află printre laureații ediţiei din acest an a Galei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, aceasta fiind distinsă cu premiul „Student român de impact” datorită activității de cercetare din cadrul stagiului doctoral desfășurat la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iașiși a voluntariatului.

Gala Studenţilor Români din Străinătate s-a desfăşurat la finele lunii aprilie, la Palatul Parlamentului, București, evenimentul fiind destinat promovării meritelor şi valorii studenţilor români din întreaga lume.

Elena Iuliana a studiat la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, după care a absolvit Facultatea de Biologie a Universității „Al. I. Cuza” Iași. Actualmente studiază la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași, Agricultura – Tehnologii alimentare.

O tânără din Suceava, laureată la Gala pentru Excelenţă Academică în Străinătate

„Am avut onoarea de a fi selectată finalistă în cadrul Categoriei Premiilor Speciale denumită Student Român de Impact. Dintr-un număr de peste 100 de aplicanți, au fost selectați cinci finaliști pentru fiecare categorie, finaliști cărora le-au fost evaluate CV-urile, activitățile de cercetare, voluntariatul, eseul motivațional prin care evidențiezi impactul domeniului de activitate asupra societății. Juriul a fost format din personalități precum Daniel Ioniță, Ambasador al României în Regatul Suediei, Aura Woodward, director al Institutului Cultural Român din Londra, Liviu Sebastian Jicman, președintele Institutului Cultural Român, și Maria Pop, director al Institutului Cultural Român din Madrid”, a declarat Iuliana Flocea, câștigătoarea de la USV Iași.

La Gala Studenţilor Români din Străinătate, 28 de studenţi şi absolvenţi români ai unor programe de studii din afara ţării au fost premiaţi pentru rezultatele academice şi extracurriculare.

Organizatorul evenimentului – Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) – este reprezentată tot de o tânără din județ, Otilia Apostol, originară din Fălticeni.

Potrivit acesteia, Gala și-a propus să reunească studenții români de pretutindeni acasă și să le premieze și recunoască reușitele pe parcursul studiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *