O tanara din judetul Iasi a primit premiul pentru Profesorul Anului din mediul rural

O profesoara de limba româna din judetul Iasi a primit premiul pentru Profesorul Anului din mediul rural la categoria Profesori debutanti. Cosmina Teodora Chiuoru, cadru didactic la Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Catuneanu” din Lunca Cetatuii, comuna Ciurea, a fost considerata cel mai devotat dascal debutant care preda într-o scoala vulnerabila.
Cosmina Teodora Chiuoru este profesoara de limba româna, are 25 de ani si este al treilea an în care profeseaza, în primul an de activitate fiind cadru didactic la scoala din Domnita, comuna Tibana. Desi face zilnic naveta, gaseste mereu energie pentru a-si sprijini elevii si pentru a organiza diverse activitati cu acestia.

O tanara din judetul Iasi a primit premiul pentru Profesorul Anului din mediul rural

„Premiul acesta nu este numai al meu, este al colegilor mei de la Liceul Teoretic «Comandor Alexandru Catuneanu», care ma sustin în fiecare zi în care intru pe portile liceului si fac în asa fel încât atunci când se termina ziua sa iesim cu totii zâmbitori de acolo. Apoi, premiul este al elevilor si al parintilor, pentru ca parintii mi-au încredintat aceasta misiune si sunt constienta cât de mare încredere au în mine încât mi-au dat în grija ce au ei mai de pret, adica copiii lor. Premiul este si pentru trei persoane importante din viata mea, mama, sotul si fratele. Chiar vineri învatam pentru un examen important si citeam acolo «de ce se racesc lucrurile». Raspunsul este «pentru ca erau calde înainte». Eu cred ca elevii sunt lucruri care au viata, iar misiunea mea este sa nu îi las sa se raceasca, pentru ca fiecare elev care vine la scoala îsi pune încrederea în mine”, a transmis profesoara în timpul Galei „Profesorul Anului din mediul rural”.

Citește și: Reguli stricte pentru profesorii care fac meditatii contracost

Cosmina Teodora Chiuoru: „Putem sa facem rai oriunde suntem”

Cadrul didactic din judetul Iasi a marturisit ca nu a facut niciodata vreo diferenta între mediul urban si mediul rural, în ceea ce priveste locul unde si-ar putea desfasura activitatea didactica. „Eu cred ca putem sa facem rai oriunde suntem”, a mentionat Cosmina pentru „Ziarul de Iasi”.

De doi ani face naveta pentru a preda elevilor din Lunca Cetatuii si ne-a povestit cum valorifica fiecare minut petrecut în drum spre scoala. „Fac naveta în fiecare zi, însa nu pot sa spun ca este obositor. Daca merg cu autobuzul, fac, în general, o ora dus si o ora întors, din cauza traficului, dar în timp ce «calatoresc», fie citesc o carte, fie pregatesc o alta activitate pe telefon si valorific cumva timpul”, a spus cadrul didactic.

Cautarea de comori a elevilor din Lunca Cetatuii

Printre numeroasele activitati desfasurate în cei trei ani de predare, un proiect deosebit pentru Cosmina a fost clubul de lectura. „Activitatea mea preferata este clubul de lectura pe care l-am desfasurat vara trecuta, în prima saptamâna din vacanta. Acest club a avut o durata de sapte zile, în care am desfasurat diferite activitati, cele mai multe în aer liber. S-a încheiat cu o activitate foarte draga mie, o cautare de comori în Gradina Botanica din Iasi, iar comorile au fost reprezentate de carti. Copiii au fost foarte impresionati!”, a precizat profesoara de limba româna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *