O tânără de 24 de ani a născut pe trotuarul din fața Spitalului din Urziceni

Imagini cu femeia care a dat nastere unei fetite sanatoase au aparut pe retelele de socializare. O ancheta a fost declansata la unitatea medicala, scrie Libertatea. Un ambulantier care a sosit la fata locul povesteste ca femeia nu a fost primita la camera de garda, desi travaliul se declansase cu 15 minute înainte, iar personalul a sunat la 112 pentru a cere o ambulanta pentru a o transporta la o alta unitate medicala.
Cazul a fost semnalat de un ambulantier, Marian Iordache, prezent la fata locului, care a criticat si reactia spitalului.

Si alti utilizatori de Facebook au publicat imagiini video din momentul în care tânara era întinsa pe caldarâm, în curtea spitalului, fiind ajutata de un echipaj al Ambulantei. Clipul a fost distribuit de peste 2.700 de oameni în doar trei ore.

Întins pe trotuar, pe o pânza albastra, probabil sterila, nou-nascutul a fost curatat de catre cadrele medicale. La un moment dat, se aude cum fetita începe sa plânga.

„Saptamâna începe cu o noua viata! În aceasta dimineata în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomita, substatia Urziceni a asistat la nastere o tânara de 24 ani, mama celei de a treia fetite perfect sanatoasa! Felicitari mamei, felicitari colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism si implicare!
PS. As atribui o mare bila neagra spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total si nepasare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzata, motivandu-se ca vor chema ambulanta. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia asa”, a scris ambulantierul pe Facebook care a atasat si o poza cu tânara mamica si nou-nascutul.

Cum explica spitalul incidentul

Potrivit surselor Libertatea, imaginile publicate în mediul online sunt de la spitalul din Urziceni, unde managerul Daniela Elena Ianus a declansat o ancheta.

„Pacienta a fost primita în spital, s-a apelat la ambulanta din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de garda de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanta si a insistat sa vina o ambulanta de urgenta, s-o trimita la Slobozia, cel mai apropiat spital”, a declarat managerul pentru Libertatea.

„I s-a spus sa astepte ca vine ambulanta, iar asistenta tocmai urma sa anunte medicul. Nu ginecolog, ci chirurg. Spitalul nostru nu are linie de garda de ginecologie. Pacienta a iesit pe picioarele ei din CPU si între timp a venit ambulanta. Nu stiu de ce nu au luat-o si pus-o în ambulanta… a instigat sa se filmeze…”, a continuat aceasta.

Managerul spitalului a explicat ca apelul la ambulanta a fost facut de la camera de garda a unitatii spitalicesti.

Daniela Elena Ianus a aflat de la presa varianta ambulantierului.

„Apelul la ambulanta a fost sa se trimita o ambulanta de urgenta, înseamna ca ei au întârziat 15 minute, fiind în curtea spitalului. Noi am initiat o ancheta interna, am discutat cu asistenta care era în CPU, care a înregistrat-o pe tânara, sa verificam si înregistrarile video”, a mai spus Ianus.

Ambulanta a ajuns în 4 minute
Directorul medical al Serviciului de Ambulanta Judetean, Tigeliu Paun, a declarat ca femeia deja adusese pe lume copilul în momentul în care echipajul a ajuns la spital.

„Ei (n.r. echipajul de ambulanta) s-au prezentat în patru minute de la apel, iar femeia deja nascuse. Au ajutat-o, au urcat-o în ambulanta si au adus-o la Spitalul Slobozia”, a spus Paun.

Seful Serviciului de Ambulanta Judetean sustine ca ambulantierii îsi fac treaba si în niciun caz nu au început sa filmeze, iar personalul din spital trebuia sa aiba grija de femeie pâna la sosirea echipajului, care ar fi transportat-o la Slobozia, la 60 de kilometri distanta de Urziceni. 

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *