O sticlă cu răvaș a fost descoperită în cimitirul Mănăstirii Văratec, lângă mormântul Veronicăi Micle

sticluță cu răvaș - Mănăstirea Văratec

O sticlă cu un răvaş de hârtie a fost descoperită de arheologii care efectuau săpături în cimitirul Mănăstirii Văratec, chiar lângă mormântul Veronicăi Micle.

Sticla cu răvaș a fost găsită la baza fundației Bisericii Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul și arheologii cred că se află acolo de 170 de ani, atunci când s-au făcut ultimele restaurări și s-a renunțat la așezământul construit din lemn pentru a fi înlocuit cu unul din piatră.  

Dr. Vasile Diaconu, şeful Muzeului de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ „La cercetarea arheologică făcută în martie, am găsit la baza fundaţiei unui monument istoric o sticluţă sigilată, cu un răvaş în interior. Abia aştept ca experţii restauratori să o deschidă“, a declarat coordonatorul ştiinţific al cercetărilor, potrivit Adevărul.

Săpăturile au început în vara acestui an, iar proiectul vizează reabilitarea Bisericii Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul care face parte din ansamblul arhitectural Mănăstirea Văratec din Neamț. În urma săpăturilor s-au găsit și monede, o candelă și vestigii de acum 8.000 de ani.

Sursă foto: Adevărul