O secție a Spitalului Județean Botosani aproape să rămână fără medici

O secție a Spitalului Județean Mavromati este în criză totală de medici, volumul de muncă fiind unul enorm. Este vorba de secția Radiologie, acolo unde sunt doar trei medici din care unu și-a dat demisia. 

Noul manager al SJU, economistul Cornel Mihai, a spus într-o conferință de presă că a scos mai multe posturi la concurs.

”Deficitul cel mai mare de personal este la radiologie. Chiar astăzi am scos la concurs două posturi de medic și voi scoate și pe al treilea, care s-a vacantat în anul 2024 și îl scot și pe acesta la concurs. Este o problemă gravă. Nu poate să rămână spitalul fără medici radiologie. În momentul în care am venit, în prima zi, mai aveam trei medici la radiologie și unul își depunea demisia. Este presiunea enormă și înțeleg, activitatea pentru șapte medici se împarte pe trei. Atunci m-am rugat să rămână în continuare și am pus umărul în primul rând să rezolvăm. Am luat legătura cu mulți medici din centrul universitar Iași să le dăm și lor contracte de prestări servicii pentru linia de gardă. E un spital mare, sunt multe expuneri pe linia de gardă și mulți medici au întrebat, de ce nu vreau să închei contracte de prestări servicii cu Botoșaniul? Răspunul a fost, presiunea enormă din partea secșiilor clinice pe acest sector de radiologie. Volumul mare de muncă. Este o adresabilitate enormă, deservește întreaga populație a județului Botoșani.”  a mai precizat noul manager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *