O școală de vară pentru pitici

foto_copii

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează „Școala de vară pentru pitici” – un proiect educațional care are ca scop explorarea laturilor „magice” ale științelor naturii. Prin îmbinarea literaturii de specialitate cu imaginația, specialiști de la trei facultăți ieșene și-au propus să demonstreze celor mici că aceste domenii pot fi nu doar interesante, ci și distractive.

Școala de vară” se adresează copiilor între 6 și 12 ani și cuprinde activități practice și utile pentru dezvoltarea unei atitudini pozitive față de valorile și realizările științei și tehnicii contemporane. Proiectul este organizat în parteneriat cu Facultățile de Fizică și de Biologie ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor
Simionescu” a Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași.

„Timp de cinci zile fiecare disciplină își va „etala” punctele forte: exerciții de logică, iluzii optice și experimente chimice, curiozități din lumea animalelor și fenomene astronomice. Activitățile se vor desfășura la Biroul
Împrumut pentru Copii (Bd Ștefan cel Mare, nr. 8-10), începând de luni, 23 iulie 2018 pana vineri, 27 iulie, în intervalul orar 10.00 – 12.00.” se arata in Comunicatul de Presa BJ Iasi.

Participarea este gratuita iar inscrierile se fac în baza permisului de intrare, direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași – Biroul Împrumut pentru Copii .