O sansa pentru regiunea Moldovei

parc industrail letcani

Patru asociatii civice solicita Guvernului o initiativa administrativa ce ar putea crea avantaje reciproce cu efect imediat asupra economiilor si industriilor din Ucraina si regiunea Moldovei din Romania. Întrucat multe dintre capacitatile industriale si furnizoare de servicii ale Ucrainei au fost afectate, cele patru asociatii solicita executivului activarea pe teritoriul regiunii Moldova, a capacitatilor industriale si logistice din aceste judete pentru relocarea activitatilor de productie si de servicii.

Un prim pas ar fi inventarierea de urgenta de catre autoritatile judetelor Iasi, Suceava, Botosani, Bacau, Vaslui, Neamt, Galati si Vrancea, a facilitatilor industriale nefolosite, in functiune sau care pot fi recapacitate cu minime investiții. Asociatiile mentioneaza capacitatile neutilizate ale parcurilor tehnologice si a halelor industriale aflate în proprietatea statului în județele din regiune.

De asemenea, ar fi ideala o inventariere a facilitatilor de cazare si a cladirilor ce pot capata functiuni logistice. In opiniia asociatiilor un al doilea pas ar fi informarea guvernului ucrainean fata de aceasta deschidere.