O rușine cât Iașul de mare!

123169071_121421789740152_738091263015959184_n

Moment fara precedent in fotbalul romanesc. Nocturna stadionului Emil Alexandrescu s-a defectat aseara la meciul dintre Politehnica Iasi – Viitorul iar echipa din Dealul Copoului a pierdut cu 3-0 la masa verde. Luminile s-au stins exact cand Iasul prelua conducerea pe tabela de marcaj, cu scorul de 2-1.

S-au implinit 60 ani de existenta a stadionului Emil Alexandrescu din Iasi. De cativa ani se tot discuta despre construirea unei noi arene dar in afara prezentarii unor machete, Iasul este departe de atingerea acestui proiect. Aseara, cu 2 ore inainte de meciul dintre Politehnica Iasi si Viitorul, firma care se ocupa cu mentenanta instalatiei de nocturna a fost anuntata ca unul dintre cei 4 stalpi nu lumineaza. 

Reprezentant firma mentenanta:

Nu am stiut nimic despre asa ceva.

Sambata seara, stalpul dinspre Parcul Copou era nefunctional insa nimeni din lotul de jucatori nu a banuit ca ar fi probleme tehnice.

Daniel Pancu – antrenor Politehnica Iasi:

Eu ieri am vazut acest lucru la antrenamentul official, am crezut ca este oprita intentionat pentru a nu consuma foarte multa energie, pentru ca s-a mai intamplat la antrenamente ca nocturna sa fie la capacitatea ei

Conform regulamentului in vigoare partida putea incepe aseara cu 3 stalpi functionali, la o capacitate de 75 la suta doar ca, fix inainte de startul meciului, instalatia s-a inchis de tot, pe fondul unei manevre gresite.

Mihai Chirica – primar Iasi:

Este o defectiune tehnica motivata de faptul ca nu a pornit unul dintre stalpi iar la cel de-al doilea s-a facut o manevra gresita pe el, a vrut sa-l conecteze de pe o instalatie pe alta si l-a dat afara din postul de transformare dar l-am reconectat pe un grup generator pe care-l avem permanent aici la stadion iar stalpul defect, nu ne-a anuntat nimeni de altfel, ceea ce mi se pare de-a dreptul jenant, ca are o defectiune la cablul de alimentare si se putea rezolva, o rosatura de sobolan, ceva s-a intamplat acolo. Vom remedia din aceasta saptamana si vom incerca sa vedem de ce noi nu am stiut, probabil voi schimba si administratorul stadionului, va fi al 4-lea pe care-l schimb, sper sa vina unul mai priceput si sa ne vedem de treaba in continuare.

Ancheta am facut-o in 10 minute, baietii care s-au antrenat ieri au spus ca nu a functionat stalpul de pe colt, nimeni nu ne-a anuntat pe noi, nici macar politistul nu ne-a anuntat aceasta deficienta. Era foarte simplu de rezolvat in cursul acestei zile si nici nu ma intereseaza foarte mult daca stiau sportivii sau politistul trebuia sa ma anunte administratorul stadionului.

Partida a inceput cu o intarziere de 50 minute insa marile emotii erau pentru fuctionarea unui stalp cuplat la un generator cu motorina. In momentul producerii avariei, doar jumatate din rezervor avea motorina astfel incat s-a dispus la cumpararea de urgenta a unor canistre cu combustibil. La pauza meciului, problemele pareau rezolvate.

Mihai Chirica – primar Iasi:

Eu i-am trimis sa aduca motorina pentru ca alimentam grupul generator din pornit si asta inseamna ca trebuie sa fie mereu pe plin ca sa nu bulversam instalatia de alimentare a generatorului si functioneaza foarte bine.

Condusa la pauza cu 1-0, echipa ieseana pornea in cursa dupa egalare. Gazdele au inscris in minutul 51 iar in minutul 54, exact cand Razvan Onea reusea o executie spectaculoasa cu care iesenii preluau conducerea pe tabela de marcaj, nocturna s-a stins din nou in Copou iar Politehnica a pierdut meciul la masa verde.

Reprezentant firma mentenanta:

A cazut tensiunea. A fost si E.ON pe aici au zis ca le-a cazut o sursa de alimentare, au plecat, nu mai stiu ce s-a rezolvat daca s-a pus in functiune sau nu al doilea traf. Au venit, s-au uitat, au vazut ce a fost si au plecat. Au discutat intre ei si cu domnul de la Primarie, rezultatul nu mai stiu care este.

Mihai Chirica – primar Iasi:

Asta este situatia, nu am niciun raspuns. O sa verificam. Pacat. Ghinion, stiti cum e, la omul sarac nici boii nu trag. O sa verificam maine sa vedem ce s-a intamplat. Probabil ca s-a inseriat ceva dintr-un defect si a ajuns pana aici. Imi pare rau, asta e.

Macinati de probleme, cei de la Politehnica Iasi erau aseara cu moralul la pamant.

Ciprian Paraschiv – presedinte Politehnica Iasi:

Imi pare foarte rau pentru baieti, pentru echipa, ca au intrat atat de bine in joc in repriza a doua, eu zic ca acest meci il castigam. In primul rand cred ca ar trebui sa ne pese de echipa, daca ne pasa lucrurile pot merge intr-un sens bun, daca nu ne pasa astia suntem.

Se va analiza, nu cred ca are rost acuma la cald sa vedem. Trebuie sa existe anchete, eu nu ma pricep ce s-a intamplat, cine-I vinovatul. Evident, cine administreaza, nu? Va trebui sa-I motivam pe jucatori, nu este simplu.

In al doilea oras ca marime a Romaniei, la clubul emblema al Iasului, ploua in birouri iar antrenorul a adus cateva radiatoare ca sa incalzeasca vestiarul. Asta in timp ce, la Cluj Napoca, Craiova, Ploiesti sau Arad au fost ridicate stadioane moderne. Recent, Compania Nationala de Investititii a anuntat ca la Pitesti si Oradea au fost aprobate proiecte pentru construirea unor arene noi, de talie europeana.