O profesoară de matematică din Iași a murit de Covid

lumanare-doliu

foto: unica.md

O profesoară de matematică de la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași a murit de Covid. Irina C. a stat internată timp de o lună, mai întâi la Spitalul de Infețioase din Iași, după care a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Boala se agravase în ultimele zile, capacitatea pulmonară fiind afectată în proporție de 95%. Nu era imunizată, din cauza unor afecțiuni de care suferea.

Cadrul didacic era inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași și urma să coordoneze Centrul de Excelență la Matematică în acest an școlar .

„În aceste clipe de durere provocată de dispariția doamnei profesor dr. Irina C., echipa Inspectoratului Școlar Județean este alături de familia îndoliată și, asemeni tuturor celor care au cunoscut-o, au prețuit-o și au iubit-o, îi transmite sincere condoleanțe. Profesor eminent de matematică la Colegiul „Costache Negruzzi”, inspector de specialitate la ISJ Iași, doamna profesor dr. Irina C. a reprezentat un autentic reper valoric, ale cărui calități morale, profesionale și manageriale deosebite, reflectate în performanțele elevilor Domniei sale, precum și ale comunității profesorilor de matematică din județul Iași, au fost completate de virtuți alese: sensibilitate, generozitate, colegialitate, devotament familial, însemne ale unei personalități distinse. Aceste grele momente prin care trecem cu toții ne îndeamnă la meditație. Ne amintim că timpul nu trece niciodată, noi trecem prin timp. Pentru doamna profesor dr. Irina C. timpul trecerii noastre efemere s-a oprit, dar el va trăi veșnic în sufletele elevilor săi, ale colegilor, ale celor care au cunoscut-o și apreciat-o. Dumnezeu să o odihnească în pace și să-i lumineze drumul în eternitate!”, a transmis ISJ Iași/