O primărie a decuplat ilegal școala de la apă și refuză s-o rebranșeze, deși e obligată prin sentință judecătorească

Elev-student-curtea-scolii-scoala-student-gard-Foto-Pixabay-e1602133842288-640x400

O primărie din Bihor a decuplat ilegal școala de la apă și refuză s-o rebranșeze deși e obligată prin sentință judecătorească, transmite Ebihoreanul.ro.

Angajații Primăriei din Lugașu de Jos au refuzat, vineri, să pună în executare o hotărâre judecătorească a Tribunalului Bihor ce prevede rebranșarea la rețeaua de apă a școlii din comună, după ce clădirile acesteia – cu excepția celei în care învață elevii de etnie maghiară – a fost decuplată ilegal, la ordinul primarului Sorban Levente, mai scrie publicația locală.

Din acest motiv, spune directoarea școlii, unitatea de învățământ ar putea să nu reia luni cursurile, așa că va depune o plângere penală împotriva edilului.

Debranșarea școlii din comuna Lugașu de Jos de la rețeaua de apă locală, administrată de Serviciul Apă-Canal aflat în subordinea Primăriei, a avut loc pe 18 august, când însuși primarul Sorban Levente s-a prezentat, cu o echipă de muncitori, pentru a realiza debranșarea.

Oficial, motivul invocat de Sorban a fost că între școală și furnizor nu mai există niciun contract valabil după ce operator al serviciului public de apă și canalizare a încetat să fie Primăria în mod direct, acesta fiind preluat de Serviciul Apă-Canal, din subordinea administrației locale, mai scrie publicația Ebihoreanul.