O poveste centenară și Muzeele Literare

foto_palat

Maine, 19 mai, Muzeul Național al Literaturii Române Iași deschide 10 muzee pentru vizitare în cadrul evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor”. Astfel, în intervalul 17:00-24:00, publicul se va putea bucura de tururi gratuite si surprize din partea organizatorilor.

În anul aniversării Centenarului Marii Uniri, la Noaptea Muzeelor de la Muzeul National al Literaturii Romane Iași se va afla o Poveste centenară. Conceptul presupune ca la fiecare din muzee să fie expus câte un obiect cu vârsta de 100 de ani oferind șansa publicului vizitator de a descoperi povestea sa.

Anul acesta va fi continuată inițiativa Muzeului National al Literaturii Romane Iași și a ProBikeAddiction de a încuraja mersul pe bicicletă ca activitate sănătoasă de petrecere a timpului, ce poate facilita accesul mai rapid la evenimentele culturale.

Astfel, va fi organizat un tur pe bicicletă la muzeele „Mihail Sadoveanu”, „Mihai Eminescu”, „Vasile Pogor” și „Mihai Codreanu”. Punctul de întâlnire pentru bicicliști va fi Rond Agronomie, sâmbătă, 19 mai, ora 17:00.