O platforma de calatorie din Marea Britanie plaseaza Iasul in fruntea listei vacantelor de lux la preturi avantajoase

Platforma „We Love Hollidays” a plasat Iasul in fruntea listei oraselor europene ce merita vizitate si cu preturi accesibile. 4 orase din Romania s-au clasat in top 10 al vacantelor de lux la preturi avantajoase.

„Numărul 1 în clasamentul nostru este Iași, al treilea oraș ca mărime din România. Aici puteți petrece o zi de spa la un preț deosebit de rezonabil și vă puteți relaxa cu un masaj pentru 107 EUR. Cu cultura și istoria sa bogată, Iașiul este un adevărat sfat pentru un city break. Numeroasele biserici și palate ale orașului sunt ușor de explorat. Combinat cu costurile medii scăzute ale restaurantelor și călătoriilor cu taxiul și un scor mai mare decât media la indicele de siguranță Numbeo, Iașiul este locul ideal pentru o escapadă de lux de weekend. Alte atracții din România includ Cluj-Napoca, capitala neoficială a Transilvaniei istorice, și Constanța, unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, amplasat pe coasta țării. Ambele orașe obțin puncte pentru securitatea lor, dar și pentru costurile reduse la hotel, wellness și restaurant. Capitala României, București, s-a clasat și ea în top 5 – cu restaurante puțin mai mari, dar prețuri la hotel și taxiuri mai ieftine”, a mentionat platforma.

Analiza a fost preluata si de austriecii de la Freizeit care au mentionat despre Iasi ca „este un oraș universitar și din punct de vedere istoric, de asemenea, de mare importanță pentru regiune. În calitate de turist, vă puteți bucura de numeroasele atracții impresionante, cum ar fi Catedrala Mitropolitană sau Grădina Botanică. Din punct de vedere al prețului, orașul este la egalitate pe locurile doi, patru și șapte pentru o noapte într-un hotel de lux, la 85,11 euro. Acesta este și cel mai mic preț mediu pentru această categorie din întregul clasament. O vizită la un restaurant costă 30,37 euro, iar un taxi costă doar 3,65 euro. Dacă preferați să vă petreceți vacanța într-un spa în loc de un hotel de lux, plătiți în medie 107,77 euro”, au precizat austriecii.

Pentru a găsi cele mai bune destinații pentru o vacanță de lux la prețuri accesibile, platforma a clasat 60 de orașe din Europa, luând în considerare 5 factori diferiți.

Cele 60 de orașe au fost determinate pe baza celor mai mari 4 orașe din 15 dintre cele mai ieftine țări din Europa. Apoi au fost compilati factori pentru a evalua potențialul fiecărui oraș pentru o vacanță ieftină de lux.

Au fost utilizați următorii factori:

  • Cost pentru un hotel de 5*: costul mediu pentru un hotel de 5* de persoană pe noapte
  • Costul unei zile spa de lux: costul mediu de weekend pentru o noapte de cazare într-un hotel spa de lux pentru 2 adulți
  • Tarif de taxi: costul unei călătorii cu taxiul de 5 km
  • Costul mesei: costul unei mese cu trei feluri pentru doi într-un restaurant de gamă medie
  • Scorul de siguranță: indicele de siguranță Numbeo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *