O parohie din Iasi ofera daruri de Paste pentru 100 familii inclusiv refugiati

Parohia Sf. Haralambie din Iasi își propune să ofere daruri pascale pentru 100 de familii defavorizate din comunitatea parohială și 400 de medici și pacienți de la un spital local. Potrivit Basilica, cadourile vor consta în alimente de bază: ulei, zahăr, făină, fructe, carne sau produse de carne și brânză, dar și produse specifice Paștelui: pască, ouă, cozonac.

Acestea vor ajunge la 100 de familii nevoiașe din comunitate, printre care și 10 familii de refugiați din Ucraina pe care parohia și le-a asumat pentru a le sprijini.

„Leonid este cântăreț bisericesc din Herson, Ucraina. Mi-a promis că, după război, va veni la biserica noastră să citească Apostolul în cadrul unei Sfinte Liturghii. Acum, însă, este în pribegie. El, soția, două nurori, un nepot de 5 ani și o nepoțică de 3 ani. Nu știu pe unde îi va prinde Paștele”, a explicat Părintele Paroh Radu Brînză.

Alte 400 de persoane, medici și pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, vor primi produse alimentare specifice perioadei pascale permise și din punct de vedere medical.

Părintele Radu Brînză este coordonatorul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor și este în mod constant de veghe la Vama Sculeni pentru a oferi sprijinul parohiei și al eparhiei Iașilor refugiaților care intră în țara noastră.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!