O pană de curent generala în Ucraina este imposibila potrivit ministrului ucrainean de energie

retea energie

O pană de curent în Ucraina este posibilă doar în teorie, deoarece inginerii energeticieni au dezvoltat deja o serie de soluții pentru a asigura funcționarea stabilă a sistemului energetic al țării în fața atacurilor constante. Acestea sunt declaratiile ministrului ucrainean al energiei, German Galușcenko.

„De aproape trei luni, rețeaua noastră de energie electrică funcționează în condițiile unor bombardamente sistematice constante. Prin urmare, avem deja un set de soluții tehnice pentru a asigura stabilitatea activității sale. Acest lucru este valabil atât pentru generarea, cât și pentru transportul de energie electrică. Sunt încrezător că sistemul va rezista în viitor în fața altor posibile lovituri”, a declarat Galușcenko.

El a precizat că există o serie de soluții atât din punct de vedere al protecției fizice a instalațiilor energetice, cât și al echilibrării tehnice a sistemului, iar aceste soluții își dovedesc eficiența.

Ministerul a precizat că, din cauza daunelor semnificative suferite atât de sistemele de generare, cât și de transport al energiei electrice, va trebui să se aplice programe de restricționare a furnizării energiei electrice până la sfârșitul sezonului de încălzire. Cu toate acestea, ele trebuie să fie controlate.

„Principalul nostru obiectiv este de a face ca întreruperile de energie electrică să fie planificate și previzibile, astfel încât consumatorii să înțeleagă clar când va fi întreruptă energia electrică, iar operatorii sistemelor de distribuție să respecte programele de întrerupere a energiei electrice”, a declarat Galushchenko.