O nouă zi de proteste la Iași

foto_protest

Pentru a doua zi consecutiv oamenii au iesit in strada pentru a-si exprima nemultumirile fata de modificarile din Codul de Procedura Penala. Iesenii au scandat impotriva coalitiei de
guvernamant si a liderilor acesteia. Pe bulevardul Stefan cel Mare, multimea s-a oprit minute bune unde a strigat lozinci anti PSD.

Iesenii care au iesit ieri in strada s-au declarat multumiti de condamnarea primita de Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, in procesul angajarilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care a fost acuzat de instigare la abuz in serviciu.
Pe de alta parte, PSD Iasi si-a exprimat sustinerea pentru actuala conducere a partidului si Guvernul Romaniei.

După alegerile locale şi parlamentare din 2016, românii au investit, cu o largă majoritate, o conducere social-democrată care să pună în aplicare cel mai amplu program de guvernare propus după Revoluţie. Totodată, suntem solidari cu preşedintele Liviu Dragnea care beneficiază, ca orice alt cetăţean din această ţară, de prezumţia de nevinovăţie, până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei conform Constituţiei României şi Directivelor Europene în vigoare. Milioane de români au crezut şi cred în măsurile PSD care generează, în continuare, creştere economică sustenabilă, creşteri salariale, creşteri ale pensiilor, per total, bunăstare.

Filiala ieseana face apel la unitate in aceste momente dificile pentru partid. Pe de alta parte, situatia lui Liviu Dragnea va fi transata astazi la Bucuresti unde are loc Comitetul Executiv al partidului. Desi mai multe filiale din tara au facut apel la solidaritate, tabara anti Dragnea din partid, condusa de fostul prim ministru Mihai Tudose negociaza debarcarea actualului lider. Nici Opozitia nu sta cu mainile incrucisate si solicita demisia lui Dragnea din fruntea Camerei Deputatilor. Acelasi lucru este dorit si de cei care ies in strada, mai multe proteste fiind anuntate si in acest week end, in orasele mari din tara.