O nouă zi de protest la CJAS Iași

Angajatii de la Casa de Asigurari de Sanatate din Iasi continua seria de proteste. Acestia sunt nemultuiti de conditiile salariale, dar si de volumul de munca care se intinde si pana la 15 ore pe zi. Si astazi au iesit in curtea institutiei cu speranta ca vor fi bagati in seama de guvernanti.

Decizia angajatilor vine după mai multe luni de aşteptare, timp în care nu s-au găsit „soluţii satisfăcătoare şi imediate” pentru miile de salariaţi ai caselor de asigurări sociale. Aceștia nu au mai beneficiat de majorări salariale inca din 2018, lucru care a produs indingnare. Si astazi angajatii CAS din Iasi au protestat si vor continua pana cand se va produce o schimbare.

Monalisa Arsenie – Purt. Cuv. CJAS Iasi:

Ne dorim o schimbare. O schimbare in ceea ce priveste politica salariala. Și nu numai. De-a lungul timpului liderii nostri sindicali de la nivel national au purtat un dialog cu decidentii politici insa nu am primit niciun rezultat nici in momentul de fata. Ne dorim ca aceste lucruri  sa aiba o turnura pozitiva pentru ca in acest moment avem un volum de activitate extraordinar de mare, cel putin la nivelul Casei Județene Iasi. Este un volum foarte mare. Nu avem decat 80 de angajati. In conditiile in care avem un buget de aproximativ 2 milioane 200 de  mii de lei. ”

Desi unii ieseni îi susțin pe angajații Casei de Asigurari de Sanatate, altii au facut scandal. Insa, daca situatia acestora nu reprezinta o urgenta, atunci vor avea de asteptat.

Monalisa Arsenie – Purt. Cuv. CJAS Iasi:

„Bineinteles ca zilele acestea protestul a fost pasnic si linistit din partea salariatilor, insa am avut si dialog cu persoanele care s-au adresat institutiei noastre. Am incercat sa solutionam si am reusit tot ce era urgenta medicala, practic e vorba de umanitate pentru ca nu putem sa lasam oamenii care au nevoie de urgenta, cum ar fi cei care au concentratoare sau o persoana care este gravida sau o lehuza sau persoane care sunt invalide, persoane care au nevoie sa se adreseze unui spital in regim de urgenta.”

Protestul salariaţilor CJAS a debutat săptămâna trecută şi este programat să aibă loc pe termen nelimitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *