O noua zi cu DNA in institutiile iesene

WhatsApp Image 2021-09-23 at 10.27.00 (1)

Procurorii DNA au descins in aceasta dimineata la Consiliul Judetean Iasi si Scoala Populara de Arte Titel Popovici, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021. Procurorii au solicitat Consiliului Judetean documente ce tin de compartimentul Resurse Umane.

Procurorii DNA au petrecut cateva ore in sediul Consiliului Judetean si al Scolii Populare de Arta Titel Popovici pentru verificarea angajarilor efectuate de institutia condusa de Vlad Baba, in luna aprilie a acestui an.

Costel Alexe – presedinte CJ Iasi:Aş vrea să menţionez cât se poate de clar, încă de la început, CJ Iaşi este una dintre cele mai transparente instituţii din ţară. Toate modificările de organigramă din subordinea CJ sunt transparente şi publice, pe site-ul CJ sau al instituţiilor subordonate sunt publicate toate aceste documente. Practic, pe siteul Şcolii de Arte Titel Popovici sau a CJ Iaşi sunt publicate aceste organigrame. În ceea ce priveşte angajările în instituţiile subordonate CJ, sau transferurile,  CJ nu are instituţional nicio implicare. Toate aceste angajări au fost făcute de cei care conduc aceste instituţii. Cred că la Şcoala Titel Popa este vorba de un referent cultural, un contabil, un muncitor necalificat„.

Procurorii investigheaza si transferul sotiei primarului din Holboca, pe un post de consilier la Directia de Evidenta a Populatiei din subordinea Consiliului Judetean.

Rep: Se discută despre transferul soţiei primarului de la Holboca

Costel Alexe: „Exact, este cel despre care dvs aţi scris. Pare practic că ceea ce aţi scris în articol aţi mai scris şi în altă parte. Cât sunt eu preşedinte al CJ Iaşi procesul public şi transparent a fost respectat întocmai în toate demersurile oficiale făcute de CJ Iaşi”.

Procurorii DNA au trecut si prin biroul lui Costel Alexe, unde au verificat mai multe documente.