O nouă viață salvată la Parhon, după o prelevare de organe

parhon-1000

O femeie de 45 de ani a scapat de dializa in urma unui transplant renal efectuat la Spitalul Parhon. Femeia a fost salvata, dupa o prelevare de organe care a avut loc la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare. Pacienta a primit un nou rinichi dupa 2 ani de dializa. Acesta este cel de-al 36-lea transplant efectuat in acest an la Spitalul Parhon.

Ionut Nistor, purt. de cuv. Spitalul Parhon

Este al 36-lea si sigur, numerele sunt importante mai ales ca vorbim de un an greu, cu pandemie, cu multe schimbari si stres in sistemul medical si in pofida acestui stres si acestor circuite modificate, echipa de transplant de la Spitalul Parhon reuseste sa aiba anul cu cele mai multe interventii. In acelasi an 2020 echipa de transplant de la Iasi sarbatoreste 20 de ani de cand se face transplant de rinichi.

Generozitatea unei familii care a acceptat sa doneze organele unei fiinte dragi a facut posibil transplantul de rinichi pentru pacienta din Suceava.

Ionut Nistor, purt. de cuv. Spitalul Parhon

Si acest transplant realizat de colegii mei in weekend este un caz deosebit, de la o persoana din Baia Mare, la care familia a acceptat sa doneze organele cu anumite particularitati medicale, particularitati anatomice, la care achipa chirurgicala a fost nevoita sa foloseasca niste tehnici si aceste tehnici au dus la posibilitatea realizarii acestui transplant la o pacienta de 45 de ani.

Pentru a beneficia de noul rinichi, pentru pacienta dializata au venit mai multe persoane la spital care au fost evaluate medical pentru a stabili daca sunt compatibile.

Ionut Nistor, purt. de cuv. Spitalul Parhon

O pacienta de 45 de ani din judetul Suceava care astepta aceasta operatie de transplant de cel putin doi ani de zile, de cand facea dializa din 2018 si care din pacate mai avea in familie si are in familie, cazuri cu afectare renala, ori rude care fac dializa, ori rude care sunt transplantate. Este o boala genetica, se cheama boala polichistica hepato-renala si aceasta boala din pacate se transmite in familie.

La Spitalul Parhon din Iasi a ajuns unul din rinichi, celalalt fiind transplantat la Bucuresti. Ficatul a fost dus la Institutul Fundeni.