O noua varianta a coronavirusului a fost descoperita in Franta. Aceasta ar proveni din Africa

In timp ce valul 5 al pandemiei se prefigureaza in Franta, autoritatile sanitare se confrunta cu o noua provocare. Potrivit Le Telegramme, o noua varianta a coronavirusului a fost descoperita in urma cu o luna in orasul Bannalec din regiunea Bretania.

24 persoane dintre care 18 copii si 6 adulti s-au imbolnavit cu o noua mutatie a coronavirusului, care nu seamna cu oricare alta. A fost nevoie de timp pentru a fi identificate, sustine publicatia. In urma cu o luna a fost depistat un focar de Covid la scoala primara Mona Ozouf din orasul Bannalec. 18 tineri au fost depistati pozitiv iar ca masura de precautie 2 clase din cele 12 ale scolii au fost inchise.

Pentru a opri raspandirea autoritatile sanitare au solicitat suspendarea activitatilor fiind inchise inca 5 clase. In paralel, conform procedurilor, 4 teste au fost trimise la laborator pentru depistarea variantei. „Rezultatele nu se potriveau cu nimic Nu a fost dezvaluit profilul variantei Delta si nu au corespuns celorlalte 3 mutatii descoperite pana in prezent. De credea ca este o varianta straveche precum cele pe care le-am intalnit la inceputul epidemiei”, a spus o sursa sanitara.

Rezultatele secventierii au demonstrat ca vorbim despre o mutatie noua, B.1.640. Aceasta se caracterizeaza prin faptul ca proteina spike, cea care permite virusului să se agaţe de celula umană şi să înceapă procesul de infecţie, lipseste partial.

Specialistii cred ca aceasta mutatie provine din Africa dupa ce una dintre persoanele infectate a vizitat una dintre tarile de pe acest continent. Câteva astfel de cazuri au fost descoperite in Regatul Unit, Elveţia, Scoţia si Italia.

Foto: Le Telegramme

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!