O nouă tranșă de vaccin antigripal distribuit la Iași

foto_vaccin

A 5-a transa cu doze de vaccin antigripal a ajuns astazi la Iasi. Acestea vor fi directionate catre cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizarii persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire si catre personalul medico-sanitar.

Vaccinul este destinat in principal grupelor de risc. Copiii pana la varsta de 3 ani vor avea prioritate.

Marius Voicescu-purtator de cuvant DSP Iasi

Ministerul Sanatatii a distribuit DSP Iasi inca 6350 de doze de vaccin Vaxigri. Au drept scop, imunizarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 3 ani. Ieri au ajuns la DSP Iasi  23.520 de doze de vaccin antigripal Influvac .Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, către personalul medico-sanitar, dar şi la celelalte  grupe de risc

Peste 75 000 de doze au fost distribuite populatiei  de la inceputul Campaniei de vaccinare antigripala gratuita in judetul Iasi. In cadrul campaniei sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, cardiovasculare, boli metabolice, copii şi batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravidele. Iar ca in fiecare an, iesenii au batut la usile medicilor de familie in cautarea dozelor.

Am mers la medicul de familie, dar nu sunt deocamdata doze poentru toata lumea

Mai rau ca nu am gasit nici in farmacie, asta este mai tragic.

Unii au fost mai norocosi si au reusit sa se imunizeze pentru al treilea an consecutiv.

Sunt insa si persoane care refuza sa se vaccineze pentru a le lasa ocazia celor cu o imunitate mai redusa.

Am ineteles ca nici nu sunt si ma consider, in categoriua mea de varsta, nu foarte expusa.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie. Reprezentantii DSP Iasi sunt de parere  ca respectarea regulilor de igiena reprezinta o regula esentiala pentru prevenirea imbolnavirilor.