O noua transa de 250 de lei va fi incarcata pana pe data de 15 decembrie pe cardurile „Sprijin pentru Romania”, destinate categoriilor vulnerabile din Romania

Pana la finalul anului persoanele din categoriile vulnerabile  vor beneficia de  ultima transa pentru alimentarea cardurilor sociale. Noua transa de 250 de lei va fi incarcata pe cardurile detinute in prezent de 2,5 milioane persoane vulnerabile pana pe data de 15 decembrie, la fel ca si anul trecut, astfel incat beneficiarii sa poata folosi banii pentru cumparaturile de sarbatori.

Masura „Sprijin pentru Romania” a fost initiata pe timpul   guvernarii Ciuca, iar aceste ajutoare sunt acordate o data la 2 luni, persoanelor cu venituri mici.

Beneficiaza de aceste ajutoare sociale pentru alimente si mese calde in valoare de 250, acordate la fiecare doua luni, reglementate de OUG nr. 63/2022, urmatoarele categorii de persoane pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi acordate in baza legilor cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale  cu 1.700 lei pentru transele din anul 2023; persoanele – copii si adulti – incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale caror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru transele din anul 2023; familiile cu cel putin 2 copii in intretinere ale caror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei pentru transele din anul 2023.

De asemenea, primesc ajutorul familiile monoparentale ale caror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei pentru transele din anul 2023; familiile si persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social si persoanele fara adapost, asa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *