O noua sesiune de admitere la UAIC!

cuza

Universitatea „Al. I.Cuza” din Iasi va organiza saptamana viitoare o noua sesiune de admitere. Locuri vor fi scoase la aproape toate specializarile, atat la licenta, cat si la master si doctorat. La aceasta sesiune de admitere se va intra doar pe baza de dosar, iar cele mai multe locuri sunt disponibile la programele cu taxa.

Pentru admiterea la studii de master, facultățile din cadrul UAIC vor scoate la concurs 1.968 de locuri, din care 1.682 de locuri pentru candidații români, 383 de locuri la buget și 1.299 de locuri la taxă, și 286 de locuri pentru candidații români de pretutindeni și 106 locuri cu taxă.

Au ramas locuri neocupate la specializari din 270, sigur ca nu toate au aceeasi audienta, solicitare. Unii nu au confirmat locul pe care l-au ocupat, altii s-au retras pentru ca au dat admitere la mai multe universitati. De aici numarul de locuri ramas disponibile pe toamna. In perioada 5-7 septembrie va fi inscrierea, depunerea dosarelor pentru licenta, masterat, iar in perioada 1-6 septembrie pentru doctorat”, a declarat Tudorel Toader, rector UAIC Iași.

De asemenea, pana la 6 septembrie au loc înscrieri pentru studiile universitare de doctorat, pentru cele 150 de locuri la buget și 119 locuri cu taxă. În plus, pentru candidații români de pretutindeni sunt alocate de la Ministerul Educației 14 locuri la buget.

Sunt facultati care din vara au avut cea mai mare solicitare si unde s-au ocupat locurile la licenta si la masterat. Doua exemple: Dreptul si Informatica. Stim ca Dreptul a fost cea mai solicitata facultate. Aici explicatii pot fi multe dar sa nu uitam un lucru, la Drept este o singura specializare – Stiinte juridice, adica la Licenta. Adica nu se distribuie fapt care poate explica concurenta mai mare”, a mai spus rectorul UAIC.