O nouă reușită a medicilor Unității Funcționale de Arși

Un al doilea pacient ars în incendiul din comuna Tăcuta, Vaslui, a fost externat.

Medicii ieșeni au reușit să salveze viața copilului spitalizat acum mai bine de o lună cu răni extrem de grave.

„Avem o veste minunată: cel de-al doilea pacient ars în incendiul de la Tăcuta, internat în cadrul Unităţii Funcţionale de Arşi cu arsuri de gradul III pe aproximativ 46% suprafaţa corporală şi arsuri de căi aeriene superioare şi inferioare a fost externat în weekend. Evoluţia ulterioară a pacientului va fi monitorizată în regim ambulator. Suntem foarte fericiţi că încă un pacient ars grav a putut fi salvat în cadrul spitalului nostru!”, a precizat Sidonia Susanu, Coordonator, Unitatea Funcțională de Arși Spitalul de Urgență pentru Copii “Sf Maria” Iași.

În luna aprilie, chirurgii ieșeni reușeau să salveze viața unui alt copil adus din incendiul de la Vaslui, internat și el cu arsură de căi aeriene superioare și inferioare, arsură prin flacără pe 11%  din suprafața corporală.

La începutul lunii aprilie, un incendiu la casa unei familii din comuna Tăcuta, județul Vaslui, avea să provoace o adevărată tragedie. Flăcările, pornite se pare de la o sobă, s-au extins extrem de repede în camera în care se aflau copiii. Tatăl a reușit să-i scoată din casa cuprinsă de vâlvătaie, însă din cauza arsurilor extrem de grave o fetiță de 3 ani s-a stins în brațele medicilor. Și tatăl a murit câteva zile mai târziu, la spitalul din Germania la care fusese transferat cu arsuri pe 50 la sută din suprafața corpului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!