O noua plangere pe numele lui Mihai Chirica. Un europarlamentar l-a reclamat la Curtea de Conturi

Europarlamentarul Vlad Gheorghe i-a facut plângere primarului Mihai Chirica la Curtea de Conturi sustinand ca se folosește de funcția sa și de resursele Primăriei Iași în folos personal.

„Chirica s-a gândit c-ar fi bine să intimideze jurnaliștii dându-i în judecată în calitate oficială. A făcut acţiune înregistrată la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al Primăriei Iași, iar plângerea sa citează calitatea oficială de primar. Surpriză – e ILEGAL! Oare taxa de timbru pentru înaintarea acţiunii în instanţă a fost achitată tot din banii publici? Oare onorariul avocaților e plătit tot din bugetul Primăriei Iași? Va verifica toate aceste aspecte Curtea de Conturi și poate primarul Chirica mai adaugă un dosar penal la colecția personală, care este impresionantă, chiar și pentru un primar PSD-PNL. Primăria are obligația să furnizeze toate documentele acestei spețe Curții de Conturi, iar Curtea este obligată să sesizeze Parchetul când constată încălcarea legislației. Partea bună e că acțiunea de intimidare a presei poate fi respinsă din fașă, fără a mai intra pe fondul cauzei, pentru lipsa calității procesuale active a Municipiului Iaşi, prin primar și Primărie„, a mentionat Vlad Gheorghe.

In ultimul mandat, primarul a deschis mai multe actiuni in instanta fata de cativa jurnalisti ieseni. In speta invocata de Vlad Gheorghe, Mihai Chirica a dat in judecata publicatia Reporter de Iasi, care a relatat ca primarul a participat la nunta unui judecator CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *