O noua operatie de prelevare de organe la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, încă o familie a ales să dăruiască o şansă la viaţă altor semeni, fiind de acord cu donarea de organe şi ţesuturi.

În urma acesti gest, alte 5 destine vor fi schimbate în bine în urma intervenţiilor de transplant ficat, rinichi şi cornee.

Este cea de-a doua acţiune de prelevare organe şi ţesuturi desfăşurată la Spitalul Clinic De Urgențe Neurochirurgie „Prof. N. Oblu”, Iași de la începutul acestei luni.

„Apreciem profesionalismul şi efortul echipei ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi (Dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru), care a făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi”, a transmis Agentia Nationala de Transplant.

Astfel, pentru un pacient de 64 ani, aflat într-o stare critică la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni , coordonat de Prof. Dr. Irinel Popescu, va primi o a doua şansă la viaţă. Intervenţia salvatoare de transplant hepatic este realizată de echipa de chirurgi condusă de Prof. Dr.Vladislav Braşoveanu, cu sprijinul şi suportul indispensabil al echipei ATI: Conf. Dr. Mihai Popescu, Dr. Corina David.

Ficatul a fost prelevat de echipa chirurgicală a Spitalului Spiridon Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi, formată din Dr. Ciprian Vasiluţă şi Dr. Mihai Zabara.

În cadrul centrului de excelenţă a Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi condus de Prof.Dr. Adrian Covic, alţi doi pacienţi, aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare vor primi şansa la o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal. Alţi doi oameni işi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee ce se vor realiza în cadrul Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!