O noua lege a cetateniei in Germania. Naturalizarea este posibila dupa 5 ani de rezidenta

Cabinetul german a aprobat miercuri un proiect al ministrului de Interne Nancy Faeser privind o nouă lege a cetățeniei. Coaitia vrea să faciliteze obținerea cetățeniei germane pentru străinii  din Germania. Proiectul de lege va trece acum la Bundestag, dar poate intra în vigoare doar dacă Parlamentul îl aprobă.

În principiu, ar trebui să fie posibil să se solicite un pașaport german după cinci ani de reședință. Cine dorește să fie naturalizat trebuie, în același timp, să se inacdreze in valorile unei societăți libere. Prin urmare, sunt excluse în mod expres persoanele care au comis infracțiuni cu motive antisemite sau rasiste. O condiție prealabilă ar trebui să fie, de asemenea, ca, în general, persoanele sa-si câștige existența fără beneficii sociale. Oamenii, în special bine integrați ar trebui să poată obține cetățenia germană după doar trei ani. Multinaționalitatea ar trebui, de asemenea, posibilă prin lege.

„Prin noua lege a cetăţeniei, oamenii care trăiesc din muncă pot deveni germani mai repede”, a declarat ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, pe Twitter. „Avem nevoie de imigrare pe piața muncii, nu în sistemele de securitate socială!”

În Austria, pentru acordarea cetățeniei sunt necesari cel puțin zece ani de rezidență legală și neîntreruptă în Austria. Excepții se aplică persoanelor din UE/SEE. Aici durata de ședere necesară este redusă la șase ani. Există, de asemenea, unele excepții pentru oamenii de știință, artiști, sportivi și descendenți ai victimelor naziste. În general, cetățenia dublă nu este permisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *