O noua fabrica din Romania se inchide iar muncitorii vor fi disponibilizati

alum tulcea

Fabrica Alum Tulcea, singura din tara care produce alumina calcinata isi va opri productia incepand cu data de 1 august. 450 angajati vor fi disponibilizati si vor primi salarii compensatorii. Alti 230 angajati vor ramane in activitate pentru a reporni fabrica in 2024 cand se preconizeaza ca se va finaliza un proiect de investitii in valoare de 5 milioane de euro.

Inchiderea fabricii este legata de explozia preturilor la gaze naturale si energie electrica care au crescut enorm costurile de productie ale aluminei.

Alum Tulcea face parte din grupul Alro Slatina si a incercat in repetate randuri sa obtina un pret rentabil la gaze si energie electrica.

„Considerând provocările impuse de modificarea lanțului logistic de aprovizionare cu materie primă pentru clientul său principal – Alro SA, Alum SA va organiza contractarea aluminei 2 calcinate de la furnizorii externi, logistica necesară până în portul Constanța, efectuarea formalităților vamale, precum și contractarea serviciilor de manipulare în portul Constanta, punând la dispoziția clientului sau alumina calcinată necesară desfășurării procesului de producție”, se mentioneaza intr-un raport al companiei.