O nouă ediției a Salonului INVENTICA la UTI Iași

Zile pline de creatie si originalitate la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” din Iași. Și asta pentru ca saptamana aceasta se desfasoara la Iasi o noua editie a Salonului INVENTICA. Astfel, zeci de cercetatori stiintifici si inventatori din Romania s-au adunat in Sala Pasilor Pierduti pentru a-si prezenta creatiile in cadrul evenimentului.

Inca de la primele ore ale diminetii, cercetatorii au inceput sa isi instaleze standurile in sala pasilor pierduti din Copou. Salonul aflat la cea de a 28 editie vine si cu noutati, anul acesta lucrarile fiind indexate in baze de date internationale.

Neculai Seghedin – prorector Universitatea „Gh. Asachi” Iași

„Este un salon la pachet cu conferinta de INVENTICĂ, iata care au o traditie foarte importanta, o traditie care ne obligă, o traditie care a facut ca de la an la an calitatea lucrarilor prezentate sa creasca. Principala noutate de anul acesta este ca lucrarile conferintei sunt indexate in baze de date internationale, ceea ce este foarte important in privinta vizibilitatii acestor lucrari. Noi am incercat sa atingem unul dintre tintele, dezideratele scolii de INVENTICA iesene, inca de la inceputul acestuia. Acela de a se strange la un singur loc, sub o singura cupola, specialistii din diverse domenii care au legatura cu creativitatea in sens larg. Adica ingineri, psihologi, artisiti.”

In cadrul concursului am reusit sa stam de vorba si cu tinerii cercetatori de la Statiunea de Dezvoltare si Cercetare in Pomicultura din Iasi. Acestia au ales sa se prezinte in cadrul concursului cu soiuri de fructe de sezon sadite chiar de ei, dar si cu specii noi de pomi.

Iuliana Golache – cercetător științific Stațiune de Dezvoltare și Cercetare Pomicultură Iași

„Astazi ne prezentam aici cu un proiect derulat pe parcursul a patru ani. Am trecut de prima faza si incercam sa introducem specia de nuc negru in perderele de protectie forestiera pentru culturile agricole si horticole si de asemenea astazi am venit si cu o parte din rezultatele muncii amelioratorilor de peste 30 de ani in cadrul statiunii noastre. Am venit cu soiuri de cires, cu soiuri de nuc si diverse specii de fructe care sunt acum de sezon. In cadrul unitatii sunt brevetate si omologate 28 de soiuri de cires, patru soiuri de nuc comun dupa cum puteti vedea si trei soiuri de visin.”

 Scopul Expoziţiei Internaţionale de Invenţii „Inventica” este de a reuni universități, institute de cercetare, companii, asociaţii, inventatori şi persoane interesate de domeniul inventicii în această nouă paradigmă impusă de perioada curentă complicată și plină de provocări pentru toți inventatorii, cercetătorii, membrii comunității academici și ai mediului industrial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *