O nouă ediție “Black Sea Fish Festival – Festivalul peștelui durabil românesc”

Un adevarat festin culinar a avut loc in acest week-end in statiunea Mamaia!
Zeci de bucate alese din peste si fructe de mare au fost pregatite la cea de-a noua editie a ”Black Sea Fish Festival – Festivalul Peștelui Durabil Românesc”. In cadrul evenimentului a avut loc si a patra editie manifest a consumului de peste, constientizarii risipei alimentare si valorizarii pestelui din Marea Neagra, Dunare si raurile din Romania.
Bucatari emeriti din intreaga tara si din strainatate au pregatit bucate alese din peste si fructe de mare pentru a evidentia dialogul intercultural, interprofesional si culinar dintre cei prezenti. Participantii au putut degusta si bucate precum peste prajit, umplut sau la cuptor, fructe de mare pescuite din marile și oceanele lumii pregatite dupa retete internationale.
“Suntem la Festivalul pestelui durabil si in scurt timp vom astepta sa incepem jurizarea copiilor si concurentilor din tara si din strainatate. Sunt nerabdatoare sa vad ce vor gati copiii” a spus Elena Padurariu – Bucatar, Jurat ”Black Sea Fish Festival” si Manager Restaurant Casablanca
Bucatarii renumiti din Turcia, Slovacia, Grecia, Macedonia, Croatia, Italia si Serbia au prezentat mese traditionale specifice culturii culinare a zonei, iar cei prezenți s-au bucurat de aceste gustari.
La finalul festivalului cele mai bune preparate si cei mai desavarsiti bucatari au fost premiati.
“Festivalul pestelui durabil romanesc” a devenit deja o traditie si a atras sute de turisti in acest an.