O nouă ediție „Animal Fest” la USV Iași

In acest weekend, s-a desfășurat pe stadionul Universității de Științele Vieții din Iași, cea de-a doua ediție „Animal Fest”, dedicat întregii comunități iubitoare de animale. În cadrul manifestărilor, ieșenii au putut admira concursul chinologic cu premii, demonstrații de dresaj și agilitate și progresie de dresaj cai.

La aceasta ediție de „Animal Fest” organizată în Agronomie, copiii au admirat specii de câini, cai, iepuri sau păsări ornamentale.  De asemenea, aceștia au putut vizita Muzeul de Anatomie „Prof. Dr. H.C. Vasile Coţofan” și Compartimentului de Urgențe ale Facultății de Medicină Veterinară. Fiecare facultate din cadrul USV Iași si-a adus aportul la eveniment cu standuri, au fost etalate serviciile și produsele specifice, realizate de către studenți și cadre didactice.

„Ne bucurăm că este foarte multă lume la deschidere. Vom avea un program foarte diversificat pe parcursul celor două zile, astăzi și mâine. Vom avea concurs canin, dresaj de câini utilitari, vom avea dresaj de cai și demonstrație cu cai. Există animale mici, există animale mari, de fermă. De asemenea, producători locali și nu în ultimul rând sunt standurile universității noastre, cu Facultățile de Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor animale și alimentare și Medicină Veterinară care vor prezenta exponate din atelierele de micro-producție ale studenților și sperăm să constatați că aceste exponate au gust”, a declarat Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași.

La evenimentul organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” a fost prezent și primarul Mihai Chirica.

„Motivul cel mai important pentru care sunt aici este de a felicita că a reușit universitatea să acopere o nișă rămasă liberă din viața cetății noastre, cea în care încercăm să comunicăm cât mai mult relația dintre om și necuvântătoare. Și cred că de fapt, aici vrem să arătăm tuturor că putem să conviețuim împreună, putem să ne înțelegem cu necuvântătoarele noastre, putem să le admirăm, putem să le utilizăm așa după cum spunea și domnul rector, într-un mod științific, industrial așa cum e viața. Și sigur, în cele din urmă cred că putem să promovăm dragostea pentru animale. Fac parte din ecosistem, Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri pe pământ, ci ne-a dat și animale și alte viețuitoare pe lângă noi ca să coexistăm”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Cu aceasta ocazie, ieșenii au avut posibilitatea sa adopte un animal.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!