O nouă ediție a Festivalului Modei la Iași

casa de cultura a studentilor

Festivalul Art East Fashion Weekend se întoarce la Iaşi. Tineri designeri din Braşov, Cluj Napoca, Galaţi, Iaşi, Oradea, Republica Moldova şi branduri consacrate din lumea modei se vor reuni la Iași până duminică.

Cea de-a șaptea ediție a evenimentului ART EAST FASHION WEEKEND include, pe lângă prezentări de modă, şi concursuri de creaţie vestimentară şi de modelling, worskhop-uri tematice, castinguri de modele şi traininguri de make-up.

„În cadrul acestui festival vom avea peste 10 invitați speciali, 15 designeri. Vom avea în egală măsură 50 de modele, 10 hairstilisti, 15 make-up artiști și cei care vor urca pe scenă vor fi foarte mulți designeri. Vă vom prezenta foarte multe colecții ale tinerilor designeri de la Casa de Cultură a studenților din țară, dar și din Republica Moldova”, a declarat Bogdan Crucianu, director Casa de Cultură a Studenților.

Astfel, încă de vineri seara, la Casa de Cultură a Studenților, designerul Stephan Pelger unul din cei mai apreciaţi creatori de modă din România, le va explica tinerilor cum pot înțelege procesul de generare a ideilor și cum trebuie să le coordoneze într-o viitoare afacere.

„Acest festival prinde un loc în inima mea ca și cum aș reveni la o familie mare care se dezvoltă frumos. Festivalul Art East Fashion Weekend ia amploare. Mi se pare că, în fiecare an, îmbunătățirile sunt extrem de vizibile, interesul crește față de acest eveniment care este foarte frumos, foarte angajat. Tinerii, cultura, moda sunt promovate și avem nevoie încă de tineri care cred în această meserie”, a spus Stephan Pelger, designer.

Pentru tinerele pasionate de make-up va avea loc un eveniment special: workshop-ul „Să ne privim în oglindă şi să ne găsim punctele forte”. Acestea vor învăţa cum să scoată în evidenţă cele mai frumoase trăsături, cum să îşi pregătească tenul înainte de machiaj, cum să îşi accentueze şi multe altele, de la make-up artistul Angelica Huţanu.