O nouă amânare pentru podul de la Ungheni

Podul peste Prut de la Ungheni, care face parte din autostrada A8 bate pasul pe loc. Asta dupa ce, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a amânat, din nou, desemnarea câștigătorului constructorului podului de la Ungheni cu încă o lună.

Astfel, potrivit datelor din Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, compania câștigătoare ar urma să fie anunțată pe 8 iulie. Proiectul podului de la Ungheni a fost inceput in 2015, iar acum, după 9 ani acesta inca nu a depasit etapa de licitatie.

Termenele inițiale de 8 decembrie 2023, 24 aprilie 2024 și 07 iunie 2024 nu au fost respectate, desi au fost depuse trei oferte pentru aceasta investitie. Podul de la Ungheni are o finanțare preconizată de circa 33 milioane euro din care contribuția U.E. este de 16,5 mil euro.

Adrian Covăsnianu – Fost secretar de stat Ministerul Transporturilor: „Vorbim de o nouă amânare, cea de a treia din informatiile noastre. Desi ar fi trebuit ca aceasta etapa sa mearga cumva fluent pentru ca vorbim de o procedura de licitatie, acumulam undeva la aproximativ 7 luni de zile doar in etapa de embrionare, de procedura de licitatie. Si riscul este destul de cert pentru ca nu mai reusim sa ne incadram in legea autostrazii Unirii, respectiv ca pana la sfarsitul anului 2026, podul de la Ungheni sa fie materializat si sa putem circula pe el. Deci aceasta oportunitate de fereastra se restrange si mai mult cu o noua amanare si un nou termen nerespectat din partea CNAIR”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *