O noapte la Muzeu

Sharing is caring!

La finalul acestei saptamani muzeele isi vor deschide portile pentru evenimentul devenit deja traditie, Noaptea Muzeelor. Noaptea Muzeelor din acest an va fi marcată de sute de evenimente speciale în muzee şi alte instituţii afiliate, dar şi de proteste, mulţi dintre angajaţi fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de nivelul de salarizare.

Modelul românesc al manifestarilor din noaptea muzeelor deschise a devenit exemplu de bună practică în Europa. La Iaşi, de Noaptea Muzeelor, se va protesta faţă de problemele restauratorilor, iar unii dintre muzeografi vor manifesta “cu fluturaşi de salariu ai unor persoane mai mult decât onorabile, cu ani întregi de trudă în muzee şi cu o remuneraţie mizerabilă”, a declarat Dragoş Neamu, directorul Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR).

Dincolo de proteste, am vrut sa aflam ce ne pregatesc muzeele anul acesta.Cu ajutorul unei aplicații ce poate fi descărcată gratuit de pe questo.com, vizitatorii Palatului Culturii vor putea afla informații despre edificiu și despre unele exponate.

Pentru amatorii de cultura itineranta, si Muzeul Literaturii Române va avea portile deschise, atat in Iasi cat si in judet. Zece muzee literare se pregatesc de oaspeti.

Ajunsă în 2018 la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, este un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe.

shares