O nava se scufunda in portul Mariupol dupa ce a fost atacata de rusi

nava

O nava comercială civilă de marfă Azburg sub drapel dominican si cu armator maltez, care se afla la dana 16 a portului Mariupol, a luat foc azi noapte dupa ce s-a tras asupra ei. Potrivit șefului Institutului de Studii Strategice ale Mării Negre, Andrei Klimenko, acest lucru s-a întâmplat în jurul orei 22:40.

Căpitanul navei a dat un semnal SOS. Se pare că un membru al echipajului a fost rănit și un incendiu a început în sala mașinilor. În total, în echipajul navei sunt 12 persoane, dintre care una este femeie. Nava de marfă uscată a ajuns în portul Mariupol pe 23 februarie din Bulgaria.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, nava Azburg a început să se scufunde. Polițiștii de frontieră marini au acordat asistență răniților și au evacuat echipajul într-un loc sigur. Se raportează că nava de marfă se scufundă treptat în apă și este imposibil să se efectueze o operațiune de salvare sub bombardament constant.

Anterior, căpitanul de pe canalul internațional de securitate maritimă a dat un semnal SOS și mesajul: „Atenție! Atenţie! Nava sub pavilionul Republicii Dominicane a fost distrusă cu brutalitate, totul a fost distrus, podul a fost distrus. Există un incendiu. Sunt răniți”.